Trygghetslarm Utan Hemtjänst

Trygghetslarm har blivit en viktig del av äldrevården i Sverige och erbjuder en känsla av säkerhet och trygghet för både äldre och deras anhöriga. Traditionellt har dessa larm varit en del av ett större paket som inkluderar hemtjänst, men i dag söker allt fler efter trygghetslarm utan hemtjänst. Denna artikel kommer att utforska vad trygghetslarm utan hemtjänst innebär, dess fördelar, hur det fungerar, och vilka alternativ som finns på marknaden.

Trygghetslarm utan hemtjänst

Ett trygghetslarm är en teknisk lösning som gör det möjligt för användaren att snabbt och enkelt kalla på hjälp i en nödsituation. Larmen är oftast utrustade med en bärbar knapp, armband eller halsband som användaren kan bära med sig hela tiden. Vid behov av hjälp, till exempel vid ett fall eller plötslig sjukdom, kan användaren trycka på knappen för att larma en larmcentral, anhörig eller annan kontaktperson.

Därför kan vi varmt rekommendera trygghetslarm från Sensorem som fungerar utomhus och inte kräver hemservice.

trygghetslarm

Snygg och diskret

Seniorklockan är elegant och diskret, utan att avslöja att den har ett trygghetslarm.

trygghetslarm

Fungerar överallt

Seniorklockan fungerar via mobilnätet i hela EU, Norge, Schweiz och Storbritannien, samt i andra länder som Australien, Israel och USA efter kontakt med Sensorem.

trygghetslarm

App för anhöriga

Användarens anhöriga laddar ner Sensorems app från App Store eller Google Play Store.

Trygghetslarmet finns i två versioner

Sensorem trygghetslarm smal

Smal version

Visar digital tid
Batteritid cirka 5 dygn
Längd: 48,0mm
Bredd: 31,5mm
Djup: 15,0mm
Vikt: 44g

Sensorem trygghetslarm standard

Standard version

Visar både analog och digital tid
Batteritid cirka 5 dygn
Längd: 51,0mm
Bredd: 41,0mm
Djup: 15,8mm
Vikt: 57g

Att ha ett trygghetslarm utan att vara bunden till hemtjänst innebär att du får den säkerhet och trygghet som ett larm erbjuder, utan att behöva engagera dig i andra tjänster som hemtjänstpersonal. Detta är ett attraktivt alternativ för många som vill behålla sin självständighet och inte känner behov av daglig eller regelbunden assistans från hemtjänsten.

  1. Självständighet: Många äldre människor värdesätter sin självständighet och vill inte känna sig beroende av daglig hjälp. Ett trygghetslarm utan hemtjänst ger användaren möjlighet att bo kvar i sitt eget hem och leva ett självständigt liv, samtidigt som de har tillgång till hjälp vid nödsituationer.
  2. Flexibilitet: Med ett trygghetslarm utan hemtjänst kan du själv välja vem som ska kontaktas vid en nödsituation. Detta kan vara en nära anhörig, en granne eller någon annan pålitlig person som kan agera snabbt.
  3. Kostnadseffektivitet: Att välja ett trygghetslarm utan hemtjänst kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ eftersom du endast betalar för larmtjänsten, inte för ytterligare hemtjänsttjänster. För många äldre med begränsad ekonomi kan detta vara en viktig faktor.
  4. Enkel installation: Många trygghetslarm är enkla att installera och använda. De kräver ofta endast en telefonlinje eller en mobil uppkoppling och är redo att användas direkt efter installationen.

Trygghetslarm utan hemtjänst fungerar på samma sätt som traditionella trygghetslarm som ingår i ett hemtjänstpaket. Användaren bär en knapp, vanligtvis i form av ett armband eller halsband, som kan tryckas på vid en nödsituation. När knappen trycks aktiveras larmet och en signal skickas till en larmcentral eller till de kontaktpersoner som har valts.

I vissa fall kan larmet kopplas direkt till en mobiltelefon eller en app, vilket gör det möjligt för anhöriga att få meddelanden och snabbt agera om något inträffar. Detta är särskilt användbart om användaren bor ensam eller om anhöriga bor långt bort.

Trygghetslarm utan hemtjänst är ett utmärkt alternativ för personer som vill ha extra säkerhet men som inte behöver daglig hjälp. Detta inkluderar:

  • Äldre personer som bor själva och vill ha en säkerhetslösning som ger dem trygghet.
  • Personer med kroniska sjukdomar som ökar risken för plötsliga hälsoproblem.
  • Personer med funktionshinder som gör att de behöver en extra trygghetsåtgärd i hemmet.
  • Anhöriga som vill säkerställa att deras nära och kära är trygga och snabbt kan få hjälp om något händer.

Det finns flera olika trygghetslarm utan hemtjänst att välja mellan på marknaden. Här är några populära alternativ:

Mobilbaserade larm: Dessa larm är kopplade till en mobiltelefon och använder mobilnätet för att skicka larm. De är lätta att använda och fungerar oavsett var du befinner dig, så länge det finns mobiltäckning.

Traditionella larm: Dessa larm är oftast kopplade till en fast telefonlinje och fungerar inom hemmet. De är ofta billigare än mobilbaserade larm men är begränsade till hemmets område.

GPS-larm: För personer som rör sig mycket utanför hemmet kan GPS-larm vara ett bra alternativ. Dessa larm spårar användarens position och kan skicka larm samt position till larmcentral eller anhöriga.

Larm med fallsensorer: Dessa larm har inbyggda sensorer som kan känna av om användaren faller. Om ett fall upptäcks skickas automatiskt ett larm, vilket är särskilt användbart för personer med hög fallrisk.

Att välja rätt trygghetslarm kan kännas överväldigande med alla alternativ som finns tillgängliga. Här är några faktorer att tänka på när du gör ditt val:

  • Användarvänlighet: Larmet bör vara enkelt att använda, särskilt för personer med begränsad teknisk kunskap.
  • Räckvidd och täckning: Tänk på var larmet kommer att användas. Om användaren ofta är utomhus eller på resande fot kan ett mobilbaserat eller GPS-larm vara ett bättre val än ett traditionellt hemmaplanslarm.
  • Kostnad: Kostnaden är en viktig faktor. Jämför priser och abonnemangsavgifter för att hitta ett larm som passar din budget.
  • Extra funktioner: Vissa larm kommer med extra funktioner, som fallsensorer eller hälsomonitorer. Överväg om dessa funktioner är nödvändiga för dina behov.

Trygghetslarm utan hemtjänst är ett utmärkt alternativ för personer som vill ha en extra nivå av säkerhet utan att förlora sin självständighet. Dessa larm erbjuder flexibilitet, kostnadseffektivitet och sinnesro, vilket gör dem till en värdefull investering för många hushåll. Genom att välja rätt typ av larm och anpassa det efter dina behov kan du skapa en trygg och säker hemmiljö, oavsett din situation.

Varför det är smart att investera i ett trygghetslarm?

Dessa larm ger en extra säkerhet i vardagen och kan vara avgörande för att möjliggöra ett självständigt liv för personer som är i behov av extra stöd.

Ökad säkerhet: Snabb hjälp vid nödsituationer.
Trygghet: Ger lugn till både användare och anhöriga.
Självständighet: Möjliggör att bo kvar hemma längre.
Kostnadseffektivt: Förhindrar dyra akutfall genom snabb hjälp.